Acupunctuur

Balansherstel

Een lichaam heeft naast de zichtbare delen ook energiebanen (meridianen) in het lichaam. Elke meridiaan is verbonden aan een orgaan, met behulp van de acupunctuurpunten op de meridianen kunnen er bepaalde acties in het lichaam bewerkstelligd worden. Uitgangspunt is het herstellen van de balans in lichaam en geest.

Acupunctuur maakt gebruik van dunne steriele naaldjes die op de acupunctuurplaatsen in het lichaam gebracht worden. Deze naaldjes steken een paar mm diep en blijven 20 minuten in het lichaam staan om de Qi weer te laten stromen. Het doel is het evenwicht in het lichaam herstellen. De sensatie die men voelt als een naaldje in het lichaam staat varieert van niets voelen, tintelend gevoel, zwaar gevoel, warmte en ook weleens een soort stroomstootje.

Acupunctuurpunten

Er zijn zo’n 350 verschillende acupunctuurpunten. Om te bepalen op welke punten er een naaldje geplaatst moet worden, wordt er een diagnose gesteld.

Diagnose stellen wordt gedaan door het doorpraten van de klachten die iemand ervaart, door het doorspreken van een vragenlijst en door de pols te voelen en naar de tong te kijken. Ook worden de meridianen afgetast naar blokkades.

Naast naalden in het lichaam kunnen er ook kleine verblijfsnaaldjes in het oor geplaatst worden. Het oor is een weerspiegeling van het gehele lichaam. De verblijfsnaaldjes kunnen enkele dagen tot weken blijven zitten.

 

Tarieven acupunctuur

Intake met eerste behandeling € 75 (60-75 minuten)

Vervolgbehandelingen € 62 (50-60 minuten)

U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen hoeveel u vergoed krijgt voor een behandeling, acupunctuur valt onder de aanvullende verzekering en komt niet ten laste van uw eigen risico.

U kunt de factuur contant of per pin betalen.

Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden afgemeld, anders wordt er € 40,00 in rekening gebracht.

Een overzicht van vergoedingen bij zorgverzekeringen is te vinden op www.zorgwijzer.nl